Decor boem Un ghid pentru capricios și eclectic

Decorul boem este un stil de design interior care se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale, culori vii și modele etnice. Este un stil relaxat și informal, care este perfect pentru cei care doresc să creeze o casă elegantă și confortabilă. Acest ghid vă va oferi tot ce trebuie să știți despre decorul boem, de la istoria lui la caracteristicile sale până la cum să creați un aspect boem în propria casă. Decor boem Decorul boem își are rădăcinile în stilul de viață boem, care a apărut în secolul al XIX-lea printre artiști, scriitori și muzicieni care au trăit în sărăcie și au respins normele sociale tradiționale. Acești boemi au fost adesea priviți ca excentrici și neconvenționale, iar stilul lor de îmbrăcăminte și decor reflecta modul lor unic de viață. La începutul secolului al XX-lea, decorul boem a devenit mai popular pe măsură ce a fost adoptat de clasele superioare. Acest […]

Decor boem Un ghid pentru capricios și eclectic

Ghidul suprem pentru decorul boem

Decorul boem este un stil de design interior care se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale, culori vii și modele etnice. Este un stil relaxat și informal, care este perfect pentru cei care doresc să creeze o casă elegantă și confortabilă.

Acest ghid vă va oferi tot ce trebuie să știți despre decorul boem, de la istoria lui la caracteristicile sale până la cum să creați un aspect boem în propria casă.

Ghidul suprem pentru decorul boem

Decor boem

Decorul boem își are rădăcinile în stilul de viață boem, care a apărut în secolul al XIX-lea printre artiști, scriitori și muzicieni care au trăit în sărăcie și au respins normele sociale tradiționale. Acești boemi au fost adesea priviți ca excentrici și neconvenționale, iar stilul lor de îmbrăcăminte și decor reflecta modul lor unic de viață.

La începutul secolului al XX-lea, decorul boem a devenit mai popular pe măsură ce a fost adoptat de clasele superioare. Acest lucru a condus la o versiune mai rafinată și lustruită a decorului boem, ceea ce vedem astăzi.

Caracteristicile decorului boem

Decorul boem se caracterizează prin utilizarea de materiale naturale, culori strălucitoare și modele etnice. Unele dintre cele mai comune elemente ale decorului boem includ:

 • Covoare țesute
 • Pături croșetate
 • Ceramica pământească
 • Textile strălucitoare
 • Artă etnică

Decorul boem se caracterizează și prin senzația sa relaxată și informală. Nu este un stil care se preocupă de perfecțiune sau de formalitate. În schimb, este un stil care se referă la crearea unui spațiu confortabil și primitor.

Ghidul suprem pentru decorul boem

Beneficiile decorului boem

Există multe beneficii ale alegerii decorului boem pentru casa ta. Aceste beneficii includ:

 • Este un stil elegant și unic, care vă va scoate casa în evidență.
 • Este un stil confortabil și primitor, perfect pentru relaxare și distracție.
 • Este un stil relativ ieftin de creat.
 • Este un stil sustenabil care folosește materiale naturale.

Ghidul suprem pentru decorul boem

Cum să creezi o temă de decor boem

Dacă ești interesat să creezi un aspect boem în casa ta, există câteva lucruri pe care le poți face:

 • Începeți prin a alege o culoare de bază neutră pentru pereți și mobilier. Acest lucru va ajuta la crearea unei atmosfere relaxante și primitoare.
 • Adăugați note de culoare cu textile strălucitoare, covoare și perne.
 • Încorporează materiale naturale, cum ar fi lemnul, răchita și piatra.
 • Adaugă artă etnică și accesorii pentru a adăuga interes și personalitate spațiului tău.

De asemenea, puteți crea un aspect boem prin amestecarea și potrivirea diferitelor stiluri și texturi. Nu-ți fie frică să experimentezi și să te distrezi cu decorul tău.

Ghidul suprem pentru decorul boem

Decor boem pentru camere diferite

Decorul boem poate fi folosit în orice cameră a casei tale, dar unele camere sunt mai propice acestui stil decât altele. Iată câteva sfaturi pentru a crea un aspect boem în diferite încăperi:

 • Pentru camera de zi, alege o canapea mare, confortabilă și adaugă o mulțime de perne și pături. Agățați o tapiserie sau agățat de perete în spatele canapelei și adăugați câteva covoare etnice și perne.
 • Pentru dormitor, folosește o paletă de culori neutre pentru pereți și lenjerie de pat. Adaugă câteva perne și pături viu colorate și atârnă pe perete un apărător de vise sau altă artă de inspirație boemă.
 • Pentru bucătărie, alege o culoare strălucitoare pentru dulapuri și blaturi. Adaugă câteva feluri de mâncare și ustensile colorate și atârnă câteva flori uscate sau ierburi de tavan.
 • Pentru baie, folosiți o gresie din piatră naturală pentru podea și blaturi. Adaugă câteva plante în ghivece și o perdea de duș de inspirație boemă.
Citit  5 sfaturi elegante pentru decorarea casei care vor face din casa ta o casă

Ghid de cumpărături pentru decorațiuni boeme

Există multe locuri diferite pentru a face cumpărături pentru decor boem. Iată câteva dintre preferatele mele:

 • Piața Mondială
 • Subiect Răspuns
  Decor boem Un stil de design interior care se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale, culori vii și modele etnice.
  Stilul boem Un stil de viață care se caracterizează prin libertate, creativitate și non-conformitate.
  Decor boemă Articole decorative care sunt folosite pentru a crea un aspect boem într-o casă.
  Camera de zi Boema O cameră de zi care este decorată în stil boem.
  Dormitor boem Un dormitor decorat in stil boem.

  II. Ce este decorul boem?

  Decorul boem este un stil de design interior care se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale, culori vii și modele etnice. Este un stil relaxat și eclectic, perfect pentru persoanele care doresc să creeze o casă elegantă și primitoare.

  Decorul boem este adesea asociat cu mișcarea de contracultură din anii 1960 și 1970. Această mișcare a fost caracterizată prin respingerea valorilor tradiționale și prin îmbrățișarea individualității și a creativității. Decorul boem reflectă acest spirit de rebeliune și libertate.

  Astăzi, decorul boem este încă popular pentru capacitatea sa de a crea o atmosferă caldă și primitoare. Este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să creeze o casă elegantă și unică.

  III. Decor boem

  Decorul boem își are rădăcinile în stilul de viață boem, care a apărut în secolul al XIX-lea printre artiști, scriitori și alți creatori care au trăit în sărăcie și au respins convențiile sociale tradiționale. Boemii au fost adesea asociați cu expresia artistică, iubirea liberă și radicalismul politic.

  Stilul de viață boem și estetica au devenit în cele din urmă populare în rândul mișcării contraculturii mai largi din anii 1960 și 1970. Astăzi, decorul boem este încă asociat cu creativitatea, individualitatea și o atitudine lipsită de griji.

  IV. Caracteristicile decorului boem

  Decorul boem se caracterizează prin utilizarea de materiale naturale, culori strălucitoare și modele etnice.

  Materialele naturale precum lemnul, piatra și răchita sunt adesea folosite în decorul boem. Aceste materiale creează o atmosferă caldă și primitoare.

  Culorile strălucitoare sunt, de asemenea, o caracteristică comună a decorului boem. Aceste culori adaugă energie și entuziasm unui spațiu.

  Modelele etnice sunt un alt element important al decorului boem. Aceste modele adaugă interes și atracție vizuală.

  Decorul boem este adesea eclectic, ceea ce înseamnă că combină diferite stiluri și elemente. Acest lucru creează un aspect unic și personal.

  Decorul boem este perfect pentru persoanele care doresc să creeze o casă elegantă și primitoare. Este o modalitate excelentă de a adăuga personalitate și căldură unui spațiu.

  V. Beneficiile decorului boem

  Decorul boem are multe beneficii, printre care:

  • Este un aspect elegant și eclectic care poate fi personalizat pentru a se potrivi oricărei personalități.
  • Este un stil confortabil și primitor, perfect pentru relaxare și distracție.
  • Este un stil durabil și ecologic, care folosește materiale naturale și obiecte reciclate.
  • Este un stil relativ accesibil, care poate fi creat cu o varietate de articole prietenoase cu bugetul.

  Dacă sunteți în căutarea unui stil de decor elegant, confortabil și durabil, atunci decorul boem este o opțiune excelentă pentru dvs.

  VI. Cum să creezi o temă de decor boem

  Decorul boem se referă la crearea unui spațiu relaxat și primitor, plin de personalitate. Pentru a crea un aspect boem, puteți amesteca și potrivi diferite stiluri, texturi și culori. Iată câteva sfaturi pentru a crea o temă de decor boem:

  • Folosiți materiale naturale, cum ar fi lemnul, răchita și ratanul.
  • Adăugați culori strălucitoare și modele îndrăznețe.
  • Stratificați diferite texturi, cum ar fi blană, catifea și in.
  • Încorporați articole lucrate manual și piese vintage.
  • Creați un spațiu confortabil și primitor cu o mulțime de perne, pături și covoare.

  Iată câteva exemple specifice despre cum puteți crea o temă de decor boem în diferite încăperi ale casei dvs.:

  • În camera de zi, poți crea un aspect boem folosind o canapea mare și confortabilă, o mulțime de perne și pături și un covor cu un model îndrăzneț. Adăugați câteva piese de epocă, cum ar fi o măsuță de cafea sau un raft cu cărți, și câteva articole lucrate manual, cum ar fi o tapiserie sau o pilota.
  • În dormitor, poți crea un aspect boem folosind un pat cu tăblie din lemn sau răchită. Adaugă niște perne și pături colorate, un covor cu o textură moale și niște lămpi vintage sau realizate manual.
  • În bucătărie, puteți crea un aspect boem folosind un spătar viu colorat, niște rafturi deschise și un covor cu un model geometric. Adăugați câteva ustensile de bucătărie handmade sau vintage, cum ar fi un ceainic sau o masă de tăiat.

  Urmând aceste sfaturi, puteți crea o temă de decor boem, care este atât elegantă, cât și primitoare.

  VII. Decor boem pentru camere diferite

  Decorul boem poate fi folosit în orice cameră a casei, dar este foarte potrivit pentru camere de zi, dormitoare și bucătării. Iată câteva sfaturi pentru a crea un aspect boem în fiecare dintre aceste camere:

  Sufragerie

  Livingul este locul perfect pentru a crea o oaza boema. Iată câteva sfaturi pentru a-ți decora camera de zi într-un stil boem:

  • Utilizați o varietate de texturi și materiale, cum ar fi răchită, lemn și metal.
  • Includeți culori strălucitoare și modele îndrăznețe.
  • Stratificați covoare, perne și pături pentru o senzație confortabilă și primitoare.
  • Adăugați plante și flori pentru a aduce în aer liber.
  • Afișează lucrările de artă și fotografiile tale preferate.

  Dormitor

  Dormitorul este un loc pentru relaxare și relaxare, așa că un dormitor boem ar trebui să fie confortabil și primitor. Iată câteva sfaturi pentru a-ți decora dormitorul într-un stil boem:

  • Utilizați țesături moi, cum ar fi bumbac, in și catifea.
  • Alege culori deschise și tonuri neutre.
  • Adăugați o notă de fantezie cu piese excepționale, cum ar fi un candelabru cu mărgele sau un covor colorat.
  • Includeți mult spațiu de depozitare pentru hainele și bunurile dvs.
  • Creați o atmosferă relaxantă cu lumânări, tămâie și uleiuri esențiale.

  Bucătărie

  Bucătăria este un loc pentru a găti și a crea, așa că o bucătărie boemă ar trebui să fie funcțională și primitoare. Iată câteva sfaturi pentru a-ți decora bucătăria într-un stil boem:

  • Folosește culori strălucitoare și modele îndrăznețe pentru a adăuga personalitate bucătăriei tale.
  • Includeți mult spațiu de depozitare pentru oale, tigăi și ustensile.
  • Adăugați o notă de natură cu plante și flori.
  • Afișați cărțile de bucate și ustensilele de bucătărie preferate.
  • Creați o atmosferă caldă și primitoare cu lumânări, muzică și flori proaspete.

  Ghid de cumpărături pentru decorațiuni boeme

  Decorul boem poate fi găsit la o varietate de retaileri, atât online, cât și offline. Iată câteva dintre locurile noastre preferate pentru a face cumpărături pentru decorațiuni boeme:

  Piața Mondială: Piața Mondială oferă o mare varietate de decoruri pentru casă de inspirație boemă, inclusiv mobilier, covoare, textile și accesorii.
  Urban Outfitters: Urban Outfitters este o altă opțiune excelentă pentru decorul boem, cu o selecție largă de piese elegante și accesibile.
  Etsy: Etsy este un loc minunat pentru a găsi piese de decor boem unice și realizate manual.
  Magazine second hand: magazinele second hand sunt o modalitate excelentă de a găsi piese de decor boem la prețuri accesibile. Puteți găsi adesea piese unice pe care nu le veți găsi nicăieri altundeva.

  Când faceți cumpărături pentru un decor boem, este important să aveți în vedere aspectul general și senzația pe care încercați să-l creați. Alegeți piese care sunt realizate din materiale naturale, cum ar fi lemn, răchită și bumbac. Căutați culori strălucitoare și modele etnice. Și nu vă fie teamă să amestecați și să asortați diferite stiluri și piese.

  Iată câteva sfaturi specifice pentru cumpărături pentru decor boem:

  Începeți cu o bază neutră. O bază neutră, cum ar fi albul sau bejul, vă va ajuta să vă împământeniți decorul boem și să-l facă să pară mai coeziv.
  Adăugați note de culoare. Decorul boem se referă la culoare, așa că nu vă fie teamă să adăugați câteva note luminoase de culoare spațiului dvs.
  Stratificați diferite texturi. Stratificarea diferitelor texturi, cum ar fi lemnul, răchita și bumbacul, va crea un aspect mai interesant și mai atrăgător din punct de vedere vizual.
  Amestecă și potrivește stiluri diferite. Nu vă fie teamă să amestecați și să asortați diferite stiluri de decor boem. Acest lucru va ajuta la crearea unui aspect mai unic și mai personal.

  Cu puțină planificare și efort, poți crea cu ușurință o oază boemă în casa ta, care este atât elegantă, cât și primitoare.

  IX. Proiecte DIY Decor Bohemian

  Decorul boem se referă la creativitate și autoexprimare, așa că proiectele DIY sunt o modalitate excelentă de a adăuga o notă personală casei tale. Iată câteva idei pentru proiecte de bricolaj boeme pe care le puteți încerca:

  • Faceți un agățat de macrame. Macrame este un tip de înnodare care este folosit pentru a crea tapetări frumoase. Puteți găsi truse de macrame la majoritatea magazinelor de artizanat sau puteți învăța cum să faceți macrame din tutorialele online.
  • Pictează o comodă cu un finisaj învechit. Un finisaj învechit este o modalitate excelentă de a adăuga un aspect vintage unei piese de mobilier. Puteți folosi o varietate de tehnici diferite pentru a deranja o comodă, cum ar fi șlefuirea, șlefuirea și ciobirea.
  • Faceți o pilota mozaic. O pilotă mozaică este o modalitate excelentă de a folosi resturi de țesătură. Puteți găsi modele de pilota pe mozaic la majoritatea magazinelor de artizanat sau vă puteți crea propriul design.
  • Faceți un apărător de vise. Un apărător de vise este un simbol nativ american despre care se spune că prinde vise rele și permite viselor bune să treacă. Puteți face un apărător de vise dintr-o varietate de materiale diferite, cum ar fi pene, margele și fire.

  Acestea sunt doar câteva idei pentru proiecte de bricolaj boeme. Cu puțină creativitate, poți crea cu ușurință piese frumoase și unice de decor pentru casa ta.

  Î: Ce este decorul boem?

  R: Decorul boem este un stil de design interior care se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale, culori strălucitoare și modele etnice. Este un stil relaxat și eclectic care este perfect pentru persoanele care doresc să creeze un spațiu unic și personal.

  Î: Care sunt beneficiile decorului boem?

  R: Există multe beneficii în utilizarea decorului boem în casa ta. Acestea includ:

  • Este un stil relaxat și primitor care poate crea un sentiment de calm și liniște.
  • Este un stil versatil care poate fi folosit in orice incapere a casei.
  • Este un stil sustenabil care folosește materiale naturale și obiecte reciclate.

  Î: Unde pot găsi decor boem?

  R: Puteți găsi decor boem la o varietate de magazine, inclusiv:

  • Comercianți online
  • Magazine de decoratiuni interioare
  • Piețe de vechituri și magazine de antichități
  • Târguri de artizanat


Citit  Modalități de a-ți face casa șic cu un buget redus

Dragomir Stanescu, fondatorul și mintea din spatele blogului "lucidby.net", este un pasionat explorator al lumii viselor și al conștientizării în timpul somnului. Cu o experiență vastă în studiul psihologiei și al proceselor onirice, Dragomir a fost mereu fascinat de potențialul profund al viselor lucide în dezvoltarea personală și înțelegerea sinelui. În calitate de cercetător dedicat și scriitor prolific, el se dedică în mod constant împărtășirii cunoștințelor și experiențelor sale într-un mod accesibil și inspirațional pentru comunitatea virtuală de căutători de cunoaștere și călători în lumea viselor.

 • Total 143 Scris
 • Total 0 cometariu
Articole similare

5 pași pentru a alege decorul perfect pentru locuință

CuprinsII. Cuvinte cheie SEOIII. Public țintăIV. TitluV. Conținutul corpuluiVI. Conținutul corpuluiVII. ImaginiSocial MediaIX. Sfaturi de optimizare Intenția de căutare a „Cum să alegi decorul perfect pentru acasă” este informațională. Persoanele care caută acest cuvânt cheie caută informații despre cum să aleagă decorul perfect pentru nevoile lor specifice. Este posibil să caute sfaturi despre cum să aleagă culorile, mobilierul și accesoriile potrivite pentru casa lor sau ar putea căuta sfaturi despre cum să creeze un aspect coeziv și elegant. Iată câteva dintre problemele specifice pe care oamenii încearcă să le rezolve atunci când caută acest cuvânt cheie: Cum să aleg culorile potrivite pentru casa mea Cum să aleg mobila potrivită pentru casa mea Cum să aleg accesoriile potrivite pentru casa mea Cum să creez un aspect coeziv și elegant în casa mea Cum să-mi fac casa mai primitoare și confortabilă Înțelegând intenția de căutare a acestui cuvânt cheie, putem crea conținut […]

Concrete Chic 5 moduri de a adăuga stil industrial casei tale

Idei de Decor Pentru Casa 5 zile inainte de

CuprinsII. Beneficiile decorului industrial chic din betonIII. Cum să creezi un aspect decorativ industrial șic din betonCum să folosiți betonul în decor industrial șic pentru o notă modernăV. Pași pentru a crea un aspect decorativ industrial șic din beton6. Cum folosesc Betonul în Decor Industrial Chic pentru o notă modernă?VII. De unde să cumpărați decor industrial șic din betonÎngrijirea și întreținerea decorului industrial șic din betonIX. Întrebări și răspunsuri despre Decor Industrial Chic Concrete Decorul industrial șic este o tendință populară care combină materiile prime și senzația industrială a designului industrial cu liniile curate și stilul modern al designului contemporan. Betonul este un material versatil care poate fi folosit pentru a crea o varietate de aspect într-un decor industrial șic, de la elegant și modern la rustic și industrial. Iată câteva sfaturi despre cum să folosiți betonul în decor industrial șic pentru o notă modernă: Utilizați beton în doze mici. […]

Proiecte de decorațiuni interioare DIY pentru fiecare buget

Idei de Decor Pentru Casa 3 săptămâni inainte de

CuprinsII. Sfaturi pentru decorarea caseiIII. Decorarea creativă a caseiIV. Cum să-ți decorezi casaV. Design interiorDezlănțuiți-vă creativitatea în decorarea casei: concepte și tehniciVII. Decor pentru casa DIYProiecte ușoare de decorare a caseiIX. Tendințe în decorarea casei I. Idei de decorare interioarăII. Sfaturi pentru decorarea caseiIII. Decorarea creativă a caseiIV. Cum să-ți decorezi casaV. Design interiorVI. Design casaVII. Decor pentru casa DIYVIII. Proiecte ușoare de decorare a caseiIX. Tendințe în decorarea caseiÎntrebări standard adresate * decoratiune interioara* creativitate* design interior* inspirație* bricolaj Intenția de căutare a cuvântului cheie „Declanșează-ți creativitatea în decorarea casei: concepte și tehnici” este de a învăța cum să-ți decorezi casa într-un mod creativ. Persoanele care caută acest cuvânt cheie caută de obicei inspirație și idei și ar putea fi interesați să învețe despre diferite tehnici și stiluri. Este posibil să caute, de asemenea, sfaturi despre cum să-și facă casa mai elegantă și mai primitoare. Caracteristică Subiect Decoratiune interioara […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu